Detail produktu

128,01 Kč

Zahir Arganové mýdlo s Aker fassi (75 g)

Jemně čistící a pěstící arganové mýdlo s aker fassi - objevte tajemství krásy berberských žen! Arganový olej dodá pokožce pěstící látky a krásně ji zvláční, aker fassi, tradiční směs vlčích máků a granátového jablka, se díky vysokému obsahu antioxidantů a minerálů postará o její zdraví, hydrataci a zářivost.

Zahir Cosmetics je česká rodinná firma, jejiž čistě přírodní kosmetické produkty mají v rodném listě Maroko. Filozofie značky je postavena na vysoce kvalitních, čistě přírodních výrobcích bez zbytečné chemie. Výrobky spojující tradiční poznatky východní medicíny s potřebami moderních žen. Jsou jemné, ale velmi účinné, vyráběné z těch nejkvalitnějších surovin pomocí nejnovějších technologií. Dodavatelé jsou držitelé označení ECOCERT. Veškeré produkty jsou šetrné k životnímu prostředí.

www.zahir.cz

Zahir Arganové mýdlo s Aker fassi (75 g)

Pevná mýdla se vrací do módy a nás to těší. Nezaberou tolik místa, nevylijí se do kosmetické taštičky nebo batohu, a na umyvadle vypadají prostě krásně. Co je ale hlavní, plní svou funkci bez zbytečných kompromisů. Arganové tělové mýdlo jemně čistí díky použitým olejům, v základu je velmi příjemné a zanechává pokožku na dotek hladkou, aniž by ji příliš vysušovalo.

Kokosový i sezamový olej jsou známé pro své blahodárné kosmetické účinky a arganový olej je zkrátka poklad - vysoký obsah vitaminu E i skvalanu z něj činí jedinečnou surovinu při péči o pleť.

A co je to to "aker fassi"?

Je to takový malý marocký zázrak. V berberské tradici se používá k různým účelům. Vždy je základem prášek z vlčích máků, často s přidáním granátového jablka (jako i v tomto mýdle). Ten je pak míchán s krémy, oleji, mýdly. Ve větší koncentraci krásně barví, v malé pečuje. Vlčí mák má vysoký obsah slizovitých látek, antioxidantů, vápníku, hořčíku, vitamínů B, C, E. Zvláčňuje, zvlhčuje a uklidňuje pleť. Granátové jablko je zase hitem v boji proti vráskám.

Arganové mýdlo s aker fassi tak spojuje více oblíbených ingrediencí - pečující oleje ze semen argánie, sesamu a kokosovníku a jedinečné vlastnosti vlčích máků s granátovým jablkem. Je tak vhodné jak pro mytí těla, tak i obličeje. Zkrátka luxusní péče!

   NÁŠ TIP

Pokud šetříte na cestách místo v zavazadle, uřízněte si kousek mýdla s sebou a použijte na očištění těla i obličeje. Ušetříte nejen rozměrové a hmotnostní limity, ale i svou peněženku.

A co je ten arganový olej vlastně zač?

Arganový olej, často nazývaný jako MAROCKÉ ZLATO, pochází ze stromu argánie trnité, ve staré české literatuře se můžeme setkat také s názvem dvojčet trnatý. Roste pouze v jihozápadním Maroku. Dočíst se můžeme i o snaze o kultivaci jinde v Africe. Jedná se o velmi odolnou rostlinu schopnou přežít sucho a horko polopouště díky velmi propracovanému kořenovému systému. Jeho plody můžeme vzhledem přirovnat k olivám.

Pro lisování se používá jen vnitřní část plodu - semeno. To je ukryto v měkkém obalu, který se musí odstranit (a většinou se používá jako krmení koz, které jinak po argániích šplhají a samy plody sklízejí) a v tvrdém obalu, který je třeba rozbít.

Na jeden litr oleje je zapotřebí zhruba třiceti kilogramů plodů. Výsledný olej pak podléhá různé filtraci - aby byly odstraněny větší částečky, případně rozbité skořápky. V některých provozech dochází také k chemickému čištění či procesu odstranění "pachu" - charakteristické vůně arganového oleje. Čistý olej voní naprosto charakteristicky, z u nás běžných potravin se dá přirovnat k oříškům. Každá várka je trochu odlišná, závislá na počasí i období, kdy bylo vše sklizeno. Každopádně nesmí být olej žluklý či naopak nevonět nijak. Výsledná barva čistého přírodního oleje je nádherně zlatá, lehká usazenina není na závadu. Ke kosmetickým účelům se používá olej lisovaný za studena - čistě mechanicky získaný, jak je popsáno výše. Je možné ho použít také ke kulinářským účelům, ale ke konzumaci je lépe využít olej z lehce napražených semen, který má úžasnou nasládle ořechovou chuť. Zachovává si velké množství vitaminů, minerálů a zejména obsah nenasycených mastných kyselin stejně jako olej za studena lisovaný, takže působí blahodárně na celkovou obranyschopnost organizmu i na kvalitu nehtů a vlasů. Jeho jedinečná chuť se skvěle hodí do salátů či k namáčení pečiva místo oleje olivového.

Arganový olej je velmi dobře snášen i citlivou pokožkou. I pleť obvykle špatně reagující na jakékoliv mastné přípravky jej ve většině případů snese - má velmi nízkou komedogennost, některé studie jej dokonce doporučují při léčbě aknózní pleti. Zároveň dokáže pečovat o pokožku suchou a uklidnit pleť po slunění.

Zkrátka - velmi univerzální kosmetický zázrak.

Použití

Namydlete vlhkou pokožku těla a obličeje a smyjte. Zabraňte vniknutí do očí.

Složení

Cocos nucifera oil, aqua, sodium hydroxide, Sesamum indicum seed oil, sodium chloride, argania spinosa oil, Papaver Rhoeas Flower, Punica granatum

Neobsahuje parabeny, silikony ani konzervanty.

Skladování

Skladujte při teplotě do 30˚C, chraňte před přímým sluncem.

Země původu

ingredience a výroba v Maroku, finalizace v Česku