Detail produktu

465,00 Kč
pouze 1 na skladě

Zahir Arganový tělový balzám VERBENA (50 ml)

Olejový tělový balzám pro péči o pokožku celého těla. Dopřejte si luxus v podobě vzácného esenciálního oleje z verbeny citronové. V aromaterapii ceněný pro své energizující vlastnosti, pro řešení problémů se soustředěním a spánkem a také zlepšení nálady, v kosmetice pro silné antiseptické a hojivé vlastnosti.

Arganový olej je zase známý svými regeneračními vlastnostmi: kůži zvláční a dodá dostatek vitaminu E, navíc je vhodný pro všechny typy pleti.

V praktickém balení s pumpičkou pro snazší nanášení.

Zahir Cosmetics je česká rodinná firma, jejiž čistě přírodní kosmetické produkty mají v rodném listě Maroko. Filozofie značky je postavena na vysoce kvalitních, čistě přírodních výrobcích bez zbytečné chemie. Výrobky spojující tradiční poznatky východní medicíny s potřebami moderních žen. Jsou jemné, ale velmi účinné, vyráběné z těch nejkvalitnějších surovin pomocí nejnovějších technologií. Dodavatelé jsou držitelé označení ECOCERT. Veškeré produkty jsou šetrné k životnímu prostředí.

www.zahir.cz

Zahir Arganový tělový balzám VERBENA (50 ml)

Nádherně svěže vonící olejový balzám jemně pečuje o pokožku celého těla. Hlavní složkou výrobku je za studena lisovaný arganový olej, který díky svým vlastnostem pokožku zvláčňuje a zanechává ji na dlouhou dobu hebkou, pružnou a vyživenou.

Arganový olej obsahuje vysoké množství nenasycených mastných kyselin a účinně bojuje se stárnutím kůže. Ten je doplněn o vzácný esenciální olej z verbeny citronové, který je známý pro své osvěžující schopnosti, kdy se využívá proti emoční nejistotě, problémům se spánkem a zlepšení nálady a také k léčbě problematické pokožky, u které využívá svých antibakteriálních a antiseptických vlastností. V kosmetice bývá často nahrazován nebo alespoň ředěn jinými levnějšími oleji (např. z citronové trávy), my se však rozhodli, že z požadavků na kvalitu neslevíme.

Poznámka k názvosloví. Zde panuje trochu chaos - ve francouzsky mluvících zemích (i Maroku) koupíte listy Aloisie citronové neboli také verbeny citronové - latinsky Aloysia triphylla pod názvem "verveine". V kosmetice se tak vžil název "verbena". České názvosloví rostlin pod pojmem verbena ale rozumí úplně jinou rostlinu, a to sporýš, který je sice aloisii příbuzný, ale není totožný (obojí patří do stejné čeledi - sporýšovité - verbenaceae). A aby toho nebylo málo, existuje i starší odborný termín, který se občas pro rostlinu i INCI na etiketách používá, a to Lippia citriodora případně kombinace obou názvů.

   NÁŠ TIP

Ještě lepších výsledků dosáhnete nanesením ihned po sprše.

A co je ten arganový olej vlastně zač?

Arganový olej, často nazývaný jako MAROCKÉ ZLATO, pochází ze stromu argánie trnité, ve staré české literatuře se můžeme setkat také s názvem dvojčet trnatý. Roste pouze v jihozápadním Maroku. Dočíst se můžeme i o snaze o kultivaci jinde v Africe. Jedná se o velmi odolnou rostlinu schopnou přežít suchu a horko polopouště díky velmi propracovanému kořenovému systému. Jeho plody můžeme vzhledem přirovnat k olivám. A právě jich pro výrobu oleje potřeba.

Pro lisování se používá jen vnitřní část plodu - semeno. To je ukryto v měkkém obalu, který se musí odstranit (a většinou se používá jako krmení koz, které jinak po argániích šplhají a samy plody sklízejí) a v tvrdém obalu, který je třeba rozbít.

Na jeden litr oleje je zapotřebí zhruba třiceti kilogramů plodů. Výsledný olej pak podléhá různé filtraci - aby byly odstraněny větší částečky, případně rozbité skořápky. V některých provozech dochází také k chemickému čištění či procesu odstranění "pachu" - charakteristické vůně arganového oleje. Čistý olej voní naprosto charakteristicky, z u nás běžných potravin se dá přirovnat k oříškům. Každá várka je trochu odlišná, závislá na počasí i období, kdy bylo vše sklizeno. Každopádně nesmí být olej žluklý či naopak nevonět nijak. Výsledná barva čistého přírodního oleje je nádherně zlatá, lehká usazenina není na závadu. Ke kosmetickým účelům se používá olej lisovaný za studena - čistě mechanicky získaný, jak je popsáno výše. Je možné ho použít také ke kulinářským účelům, ale ke konzumaci je lépe využít olej z lehce napražených semen, který má úžasnou nasládle ořechovou chuť. Zachovává si velké množství vitaminů, minerálů a zejména obsah nenasycených mastných kyselin stejně jako olej za studena lisovaný, takže působí blahodárně na celkovou obranyschopnost organizmu i na kvalitu nehtů a vlasů. Jeho jedinečná chuť se skvěle hodí do salátů či k namáčení pečiva místo oleje olivového.

Arganový olej je velmi dobře snášen i citlivou pokožkou. I pleť obvykle špatně reagující na jakékoliv mastné přípravky jej ve většině případů snese - má velmi nízkou komedogennost, některé studie jej dokonce doporučují při léčbě aknózní pleti. Zároveň dokáže pečovat o pokožku suchou a uklidnit pleť po slunění.

Zkrátka - velmi univerzální kosmetický zázrak.

Použití

Na vlhkou pokožku aplikujte malé množství oleje a jemně vmasírujte.

Složení

Argania spinosa kernel oil, Verbena essential oil (Aloysia triphylla)

Neobsahuje parabeny, silikony ani konzervanty.

Skladování

Skladujte při teplotě do 28˚C, chraňte před přímým sluncem.

Země původu

ingredience a výroba v Maroku, finalizace v Česku